Trädgårdsstaden gör comeback

Trädgårdsstaden gör comeback

Trädgårdsstaden inspirerade stadsbyggandet i hela Europa. Det gäller också i Sverige, där den också hakade in egnahemsrörelsen.  Även om trädgårds-och kvartersstaden gjorde comeback under 1980-och 1990-talen har det höga och täta tagit stor plats i byggandet. Under fjolåret påbörjades fyra gånger så många lägenheter i flerbostadshus jämfört med småhus. Nu har röster från både bransch och politik höjts för att vända utvecklingen: “Bygg det som folk vill ha–bygg fler trädgårdsstäder! ”Men hur går det ihop med idén om den täta staden–den som erbjuder allt du behöver en kortpromenad, cykeltur eller spårvagnsresa bort?

14.40–15.00

Panel:

Joakim Henriksson
vd Obos

Monica Andersson
universitetslektor Statsvetenskapliga institutionen på Stockholms Universitet

Robert Boije
chefsekonom SBAB