Alexander Yü

ordförande region Storstockhom Samhällsbyggarna

alexander yu

Tittar man för första gången mer på Öst än Väst när det kommer till framtidens handel?

Kan vi något om den röda draken i öst och vad vet vi egentligen om kulturen, människorna, marknaden och framtidslösningarna som händer i orienten. Finns det något vi kan lära oss av och kan inkorporera till Sverige och vår fastighetsmarknad?

– Min farfar kom till Sverige och Stockholm i början av 1960-talet. Han var en av Sveriges första kinesiska utbytesstudenter på KTH och sedan en av de första kineser som jobbade för Atlas Copco. Min farfar träffade min svenska farmor, blev kär, gifte sig och stannade i Sverige. Bara det är en egen historia, om en annan tid. Farfar fick svenskt medborgarskap och min far är född i Stockholm. Han träffade min mor i Kina och tog henne till Sverige där jag även är född.

– Jag är bosatt i Stockholm, gift och har två fantastiska barn. Jag älskar att jobba med fastigheter. Min resa i branschen är lite annorlunda än många andras. Jag började min karriär i Beijing, Kina efter mina studier som Internationell Civilekonom. Under 2008 arbetare jag med de Olympiska Spelen. Jag jobbade som tekokare/kaffekokare, ordnade presskonferenser, sprang på ärenden och var allt i allo för OS-projektet under China Central Television (som SVT i Sverige). Jag tjänade nästan ingenting men jag fick vara med om världens största evenemang och se Usain Bolt ta sitt första världsrekord, bara det var värt allt slit.

– Efter OS fick jag en tjänst som säljare på ett franskt vinbolag i Kina där jag arbetade som marknads-och försäljningschef. Efter våra tre år i Kina återvände vi till Sverige där jag jobbat med allt från management konsulting till Tele2 tills jag kom in i fastighetsbranschen genom en tjänst på på Unibail-Rodamco. Om jag ska vara ärlig så hade jag fördomar om fastighetsbranschen. Tråkigt, långsamt och gjort samma sak i 100 år utan att tänka nytt. Men vad fel jag hade, sen Unibail-Rodamco så är jag ”hooked” på fastighetsbranschen och har stor respekt för det affärslösningsorienterade fokuset, miljösatsningar och värderingar. Sedan några månader arbetar jag på Atrium Ljungberg med nya affärslösningar och konceptetablering. Att få vara med i en bransch som förändras och utmanas är otroligt roligt och Atrium Ljungberg är ett företag som ligger i långt fram i sitt stadsutvecklingsarbete vilket gör mitt jobb extra spännande.

Tisdag 13 oktober

13.00-13.45

SPÅR

C: Hållbart samhällsbyggande

PLATS

Lägg till i kalender

11.00-12.00

  At solmen va esser

PLATS

Stora salen

SPRÅK

Svenska

Lägg till i kalender

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment