Per Eriksson

Projektledare Kirunabostäder AB

Per eriksson

Kiruna Stadsomvandling, inte som andra projekt


Kort historia om Kiruna och om Kirunas utveckling från ödemark till en världsledande gruvort och rymdindustri. Hur omlokaliserar man lokaler från gammalt till nytt, när innehavarna inte gör det på frivillig basis. Hur fungerar att flytta om hyresgäster som har bott upp till 50 år i samma lägenhet till något nytt, när dom inte gör på frivillig basis.

Ekonomiska ersättningar till lokalhyresgäster och hyresgäster, hur fungerar det. Då alla skall gå skadelösa ur denna omvandling. Vad byggs och vad planeras att byggas och vad blir skillnaden mellan den nuvarande stadsplanen och den nya. Tänker då för bilåkning, snöröjning m.m.

Kan man bygga hur som helst i Kiruna? Med tanke på väder och vind och vår vinter som varar ca 8 mån om året, hur planerar man så att man parerar detta och hur brukar framdriften fungera.


Per Eriksson projektledare Kirunabostäder AB. Arbetar som projektledare åt Kirunabostäder i Kirunas stadsomvandling. Sedan våren 2016 har han arbetat heltid i projektet. Mycket arbete handlar om hur man omlokaliserar människor och företag frn gammat till nytt

13 oktober

13.00-13.34

SPÅR

D: Framtidens Boende

PLATS

Lägg till i kalender

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment